קרקר טבעוני וללא גלוטן

קרקר טבעוני, ללא גלוטן, ביתי וקריספי. כי הרכיבים של הקרקר הם שפע של טבע עם תענוג של קראנצ'יות. לנשנוש משביע וטעים
קרקרים טבעוניים ללא גלוטן

רשימת חומרים:

  • 3/4 כוס גרעיני חמניות
  • 3/4 כוס זרעי פשתן
  • 1/3 כוס זרעי צ'יה
  • 1/3 כוס גרעיני דלעת
  • 1/3 כוס שומשום
  • כפית שטוחה סוכר
  • כפית שטוחה מלח
  • 3/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 1.5 (כוס וחצי) מים רותחים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 6 כפות קמח חומוס

 

אופן הכנה

  1. לחמם תנור מראש ל-160 מעלות.
  2. לערבב את כל החומרים במכשיר בלנדר למשך 20 שניות בלבד או לערבב ידנית ערבוב טוב בקערה גדולה.
  3. לקחת 2 תבניות, להניח על כל תבנית נייר אפייה. ובעזרת מרית או גב של כף להשטיח שכבה דקה ושטוחה של התערובת על ניירות האפייה.
  4. 45 דקות חימום בתנור, טורבו, חימום עליון וחימום תחתון. אחרי 25 דקות ראשונות להחליף את כיוון התבניות, שהצד של התבניות שהיה לחזית התנור יפנה כעת לגב התנור.
  5. לאחר הוצאה מהתנור להמתין עוד 30 דקות מחוץ לתנור, לקירור וייבוש מלא באוויר. בתיאבון! (הקרקר הוא ללא חומרים משמרים, ולכן, לקרקר אורך חיי מדף של שבוע עד עשרה ימים).

דרור פרידמן

Break it Down

איזון אכילה רגשית

כי ביחד הכל אפשרי