טורטיות שיבולת שועל

הסגולות והמעלות של שיבולת שועל הן בכך שתורמות להורדת רמות הכולסטרול הרע בדם, ומסייעות בהקלה בעיכול. בזכות יתרונות אלה, שיבולת שועל מומלצת לתזונה יומיומית על ידי משרדי בריאות ממשלתיים בישראל ובעולם. הטורטיות דקות, קלילות וכיפיות להכנה
טורטיות שיבולת שועל

רשימת חומרים:

  • 2 כוסות שיבולת שועל
  • 2 כוסות מים ועוד 2/3 (שני שליש) כוס מים
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • חצי כפית מלח
  • כף שמן זית

 

טורטיות שיבולת שועל

אופן הכנה

  1. להשרות במים במשך 7 דקות את השיבולת שועל.
  2. לערבב במהירות גבוהה בבלנדר את התערובת של המים והשיבולת שועל ביחד עם כפית אבקת אפיה, כף שמן זית ורבע כפית של מלח עד שהמרקם נוזלי, סמיך וחלק. אם המרקם צמיגי ולא נוזלי מספיק, אז אפשר להוסיף עוד כף מים ולערבב שוב בבלנדר.
  3. לשמן בכפית שמן זית את המחבת.
  4. לצקת בכל פעם מעט מהבלילה למחבת, להטות את המחבת ליצירת שכבה דקה של טורטיה, ולטגן משני הצדדים.
  5. לא למהר להפוך את הטורטיה לצד השני, כדי שלא תתפרק לפני טיגון הצד השני. טיגון שני הצדדים לפי מידת הרכות או הקראנצ'יות הרצויה. 
  6. כדי לשמור על שאר הבלילה נוזלית בזמן טיגון טורטיה אחרת,  אם צריך אז אפשר להוסיף כף מים ולערבב את הבלילה,  לפני יציקה של טורטיה נוספת.
  7. הצעות למילוי הטורטיה: חומוס ופלאפל או רצועות טופו מוקפצות עם פלפלים או פרוסות אבוקדו עם אורז ושעועית שחורה או מילוי של אנטיפסטי. בתיאבון!

דרור פרידמן

Break it Down

איזון אכילה רגשית

כי ביחד הכל אפשרי